Setter Sandvika på kartet

Musikkmiljøet i Sandvika har en stor betydning i arbeidet med å realisere kommunens overordnende planarbeid innenfor kultur, oppvekst, samfunn og næring. Det er avgjørende at vi i arbeidet videre har ambisjoner og vilje til å bygge en sterk musikknæring som katalysator for verdiskapning og samfunnsutvikling.

Det at artister som Kid Astray, Coucheron, Lovespeake, BAYA, Eye Emma Jedi, Frøder, Carl Louis, Olav Stubberud, ARY, Emilie Nicholas, Surfalot og Pasha forbindes med begrepet ‘Sandvikabølgen’ er verdifullt for Bærum. Musikken setter kommunen tydelig på kartet på en måte som ingen registrerte reklamekampanjer eller lignende tiltak for omdømmebygging kan klare.

I Bærum og Sandvika har vi viktige aktører i næringen. Gjennom god kultur for deling og samarbeid har de på imponerende vis klart å trekke til seg mye talent og har opparbeidet seg solid kompetanse og nettverk innenfor musikkindustrien. Produksjons- og konsertsamarbeid med norske og utenlandske artister og produsenter har gjort at musikken fra Bærum har nådd ut nasjonalt og internasjonalt.

I vårt gamle murhus i Sandvika skaper vi en bølge som hele musikk-Norge er opptatt av. Noen av aktørene her har holdt til på Tanken i over ti år, og vi har en stabil tilstrømning av nye talenter. I år skal vi for tredje gang arrangere by:Songs som en del av bransjefestivalen by:Larm, og vi skal igjen fungere som et samlingspunkt for nye og etablerte talenter. Vi har de tidligere årene vært en del av apparatet som har stått bak flere suksesser både i Norge og utlandet. Blikket er rettet mot vårt musikkmiljø. Både pressen og musikkbransjen har registrert at det kommer mange talenter herfra. «Bølgen» skyldes blant annet at mange av de suksessfulle musikerne og entreprenørene innenfor musikknæring flytter tilbake for å bli en del av miljøet. Det skjer takket være en unik musikkultur som har befestet seg i Sandvika.

Renommeet har vi opparbeidet gjennom at dedikerte samarbeidspartnere og bidrag blant musikere og aktører innenfor bransjen har jobbet på et høyt internasjonalt nivå for å videreutvikle Tanken og musikknæringen i Bærum. Den iherdige innsatsen skyldes at de tror på det som produseres her, og at resultatet av produksjonen fortjener å nå ut til et større publikum.

I Sandvika finnes det mange små musikknæringsaktører som legger ned utallige årsverk. Det vil si at denne verdiskapningen er et resultat av dugnadsarbeid og idealisme. Med vår erfaring, kompetanse og fasilitering er det mulig å oppnå internasjonal suksess med adresse i Bærum. For at dette skal vedvare må de små aktørene forbli i musikknæringen slik at vi kan legge til rette for utvikling av bedriftene, samt skape arbeidsplasser og lønnsomhet.

 

000

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..