Profesjonelt dansekompani får base i Bærum

Norges nye proffe danse-kompani Nagelhus Schia Productions blir nabo til musikermiljøet på Tanken i Sandvika.

Dansekompaniet ledet av Guro Nagelhus Schia fra Rykkinn får 17,5 millioner kroner for perioden 2018–21 fra Akershus fylkeskommune til etablering. Og nå har hovedutvalg for miljø, idrett og kultur i Bærum vedtatt å støtte kompaniet med 850.000 årlig til husleien for lokalene på Hamang i Sandvika, og med en engangssum på 350.000 for tilpassing av bygget med blant annet nytt scenegulv. Lokalet er på 600 kvadratmeter, og har stor takhøyde som er nødvendig for et dansestudio.

– Helt fantastisk å få denne støtten, jeg er utrolig glad for at Bærum har politikere som ser verdien av dansekunst. Nå kan vi bare kjøre på med det vi skal, å produsere dans, sier Schia.

– Komplett dansetilbud

Utvalgsleder Morten Skauge (H) begrunner vedtaket slik; – Bærum har i dag en sterk posisjon som dansekommune. Hvis jeg har forstått det riktig er vi den kommunen i landet som har flest aktive dansere. Kulturhuset er regionalt senter for dans, vi har utviklingsprogrammet DanseFOT for unge talenter og danselinjen på Rud videregående. Så med et proff kompani er Bærums tilbud innen dans komplett, sier han, og fortsetter; – Saken avgjøres endelig i formannskapet, og jeg er sikker på at den blir vedtatt der.

Skal bidra lokalt

Og kompaniet har store ambisjoner, det skal være ledende innen dans på et internasjonalt nivå.

– Hvorfor etablering i Bærum?

– Jeg synes Bærum Kulturhus er en fantastisk scene for dans, en av de beste i landet, og det er et stort og flott dansemiljø i Bærum som det skal bli spennende å bli en del av, sier Schia.

– Det er en klar forutsetningen at kompaniet skal bidra til å utvikle dansemiljøet i Bærum, sier Skauge.

– Hva kan kompaniet tilføre?

– Vi ønsker å presentere samtidsdans av høyeste kvalitet, og vil knytte til oss spennende dansere og koreografer, både anerkjente mestere og mer ukjente interessante kunstnere. Og vi åpner opp for at unge lokale talenter kan komme til oss og observere prøver. Ja, andre interesserte også. Vi skal samarbeide med DanseFOT og Bærum Kulturhus, sier hun. I DanseFOT jobber de proffe danserne sammen med talentene med en årlig forestilling i Kulturhuset. Der kompaniet også vil ha de fleste av sine premierer.

dansekomp

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..