Byutvikling og urbanitet er avhengig av de unge

«Og det er ikke sikkert Sandvika som by har vondt av å tilby noe som trekker unge mennesker til seg.»

Flere snakker om det vi har snakket om så lenge. Vi siterer Budstikka:

Ja til mer festival

Den siste junihelgen i 1997 trasket fornøyde festivaldeltagere over broen fra Kalvøya til Kadettangen.
Lite visste de at opptredenene til David Bowie, The Prodigy, Skunk Anansie, Nick Cave and The Bad Seeds, Unni Wilhelmsen, Cosmo, Bel Canto og Kåre & the Cavemen skulle bli siste gang Kalvøyafestivalen ble arrangert i sin opprinnelige form – 26 år etter at artister som Finn Kalvik, Prucel, Snu, Jan Garbarek og Ruphus spilte på den aller første utgaven av festivalen.
Ulike forsøk på å gjenskape festivalstemning på Kalvøya etter 1997 har ikke endt med noe håndfast og varig. Men nå er det håp – riktignok på fastlandet over sundet.
21 år etter at Kalvøyafestivalen skrudde av høyttalerne for siste gang, ble det desibelfest for første gang i den nye fjordparken på Kadettangen. Toffen Gunnufsen, som har rikelig med erfaring når det gjelder å arrangere musikkfestivaler, sto i spissen for nyvinningen Kadetten – som samlet et entusiastisk publikum innenfor musikkgenrene hip hop, R & B, funk og pop. Oppsummeringer fra flere hold, deriblant politiet, tyder på at første festival skaper en viss optimisme for flere Kadetten-festivaler. I Budstikka forrige uke antydet Gunnufsen at planleggingen av neste års festival starter om ikke lenge.
Det eneste som har vært trukket frem i negativ retning etter to dager festival, er at det kom noe færre publikummere enn budsjettert og antallet anmeldelser for saker knyttet til bruk og besittelse av narkotika.
Om publikum: 9.000 kom i år. Fundamentet og entusiasmen er der, så det er ingen grunn til å tro at det ikke kommer like mange, om ikke flere, publikummere neste år. Vi håper rammen med fjordpark, sommer og festivalfølelse i Bærums flotte skjærgård lokker.
Om narkotika: Man kan mene hva man vil, men i Norge er det ulovlig både å bruke og oppbevare narkotika – og da er det politiets oppgave å håndheve dette. Derfor er det prisverdig at de velger å være så tydelig til stede når det er mulig å slippe inn som publikummer selv om du ikke er fylt 18 år. For mange ble festivalen en ikke-musikalsk opplevelse de garantert skulle vært foruten.
Vi mener de mange positive sidene ved en slik festival må veie tyngre enn de få negative. Og når politi, kommune, vekterselskap og arrangør får satt seg ned og evaluert årets arrangement er vi sikre på at man finner konstruktive løsninger som vil gjøre neste års festival til et godt arrangement. For det skader ikke å la det som er nytt få mer enn ett forsøk før man feller en dom. Og det er ikke sikkert Sandvika som by har vondt av å tilby noe som trekker unge mennesker til seg.
««De mange positive sidene ved en slik festival må veie tyngre enn de få negative.»
Skjermbilde 2018-07-10 kl. 13.14.20

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..