Rebecca Moe AKA RebMoe

– Please, ikke vær en vandrende CV


RebMoe slapp i 2018 låten «Why am I like this» som er en anti-flink låt. Den omhandler generasjon prestasjons største livskrise – hvordan vi jobber hardt for å nå våres mål, mens vi samtidig blir slått i fleisen av at det av og til suger ut livsgleden. RebMoe vil at du skal danse og gi litt faen.

 

Rebecca var lei av å føle at hun måtte representere seg selv som profesjonell og vellykket. Da det viktigste for henne selv er å ha det gøy med venner og familie, og heller føle at hun kan bidra til noe positivt.

– Det å gå rundt å late som at du har livet på stell synes jeg er både kjedelig og ensomt. Derfor skrev jeg låta, sier Moe.

Hun ville skrive en låt som handlet om å bryte forventninger da hun selv følte på press om å slutte å tulle for å ta vare på imaget hennes.

– Jeg er uenig i at man må være diskré for å bli respektert. Verdighet for meg handler om å leve et liv med genuine verdier. Ikke å tie, være pen og følge regler, sier Rebecca.

Føl på livet

Utenom musikken studerer Rebecca master i Sosial innovasjon på Cambridge University i England og jobber som kreativ leder for Tise i Oslo. Det var på Cambridge at hun blir spesielt oppmerksom på dette presset om å fremstå som vellykket. På skolen står prestisje, etikette og tradisjon veldig sterkt. Hun går på en av verdens mest prestisjefylte skoler, men trives ikke så godt i miljøet, og selv om hun passer inn i flere miljøer, så ble det enda viktigere for henne å stå imot gammeldagse holdninger. Hun mener at vi trenger en pause fra hvordan vi fremstår og overfladiske verdier.

– Altfor mange bryr seg mer om hvordan livet ser ut, framfor hvordan livet føles. Men det er også viktig å ikke ta livet for seriøst, og heller se det store bildet. Tror heller man ikke skal undervurdere hvor viktig det er å gi energi og være skikkelig snill, sier Rebecca.

Som artist er målet å bare hjelpe folk å komme i godt humør. For henne har nøkkelen vært å innse at hun ikke er mer enn et tullete og lekent menneske.

– Ha det gøy. Du er ikke alene om å ikke oppfylle alle andres forventninger. Det er ikke så viktig. Please, ikke vær en vandrende CV, sier hun.

rebmoe.jpg

Viral på Vine

RebMoe ble først lagt merke til da hun og Coucheron tok av i 2014 med låta «Honky Donk». Den gikk viralt da det ble flittig brukt som en meme-sang på Vine. RebMoe lager fengende låter som samtidig er komisk. Da det er glede, humor og dans som er stikkordene. Som artist balanserer RebMoe humor og seriøsitet.

– Selv når jeg har liveopptredener er jeg usikker på om det er tull eller ikke. Jeg har liksom dratt en spøk veldig langt. Publikum fler det samme, og det er det som gjør hele opplevelsen annerledes, sier hun.

Rebecca ser på musikken som en hobby, men uten musikk ville hun ifølge seg selv vært en mindre gira RebMoe.

– Musikk bidrar til å forsterke følelser. Om du vil føle deg mer glad og slippe løs så kan du sette på Kjartan Lauritzen. Om du vil kjenne litt på kjærlighetssorg kan du sette på Anna of the north. Alt til sin tid. Dans er også veldig viktig for meg, sier artisten.

Moe ser opptil artister som Coucheron, Uffie, Kjartan Lauritzen, Missy Elliott, Pasha og Slim Shady og Sophie. Rebecca kjenner Coucheron godt og ser på han som et musikalsk geni. Hennes største musikalske inspirasjon er Black Eyed Peas  gó plate «Elephunk». Sanger må ha karakter, være tematiske og overraske litt for at hun skal være overbevist.

– Jeg liker å lage tematiske sanger om noe jeg har på hjertet. Når man hører på musikken, så forestiller man seg et scenario, og det synes jeg er gøy, sier Rebecca.

Positivitet uansett hva

Som tidligere nevnt så jobber Moe for Tise som er en markedsplass på mobilen for vintage klær og interiør. Noe som står i stil med visjonen om å bidra til noe positivt uansett hva hun gjør.  Det er en driv og vilje om å bidra til at viktig ting blir mer underholdene slik at man kan drøfte hvordan det kan skapes store endringer i samfunnet.

– Jeg vil forsøke å gripe unges oppmerksomhet slik at verdensproblemer føles mindre overveldende å løse. Utenom det vil jeg fortsette med Tise, musikk og levere masteroppgaven til sommeren, sier multitalentet.

Etter å ha stalket på både hennes Instagram og sett hennes musikkvideoer, så er det en ting som er klart. Denne kvinnen har en laid-back og kul stil. For henne er god stil når du klarer å kombinere det å være komfortable og se bra ut. Hennes tankegang er å ha få klær som du liker skikkelig godt og ta godt vare på de.

– Bruk det du allerede har. Sjekk om noen selger det på Tise før du kjøper noe nytt. Legg merke til de klærne du føler deg best i og unngå å kjøp ting du bruker sjeldent. Husk at ‘sustainable fashion’ ikke er helt sort/hvitt, men handler om å forbedre seg : Buy less, choose well, make it last or resell, sier Tise-queen Moe.

 

Rebmoe2.jpg

 

Tekst: De Nye / Andrea Hustad
Foto: Privat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..