Outdrop Clothing

Bli kjent med Emil Ringheim, daglig leder for Outdrop Clothing

Allerede i 2016 lanserte Emil debutkolleksjonen til sitt eget unisex klesmerke. I halvannet år jobbet han med kolleksjonen før lansering, og før det var han intern i det norske merket Tom Wood. Kolleksjonen «The Rise»  inneholder et lite antall t-skjorter, gensere og capser – og alt er unisex.

Under ungdomsskoleårene bodde Emil i London med foreldrene, hvor han også gikk på skole. Det var i London han ble mer bevisst på forskjelligheter blant folk, mangfold, rasisme og urettferdighet, forteller han.

Det er nemlig disse samfunnsutfordringene som er en stor del av tematikken i  kolleksjonen til Outdrop Clothing. Mange av plaggene har tekster som ”It stops with me”, ”We all bleed the same color” printet på. I tidligere show har noen av modellene hatt kjetting festet rundt håndleddene, som forteller viktige budskap – det er lett å lukke øyner og ører for rasisme og forskjellsbehandling, men når du ser disse menneskene, lenket fast i noe vi skjønner til daglig symboliserer fordommer og hat, blir man minnet på at vi alle er ansvarlige for at den verden vi lever i skal være rettferdig og at vi alle er like mye verdt.

 

Skjermbilde 2019-02-04 kl. 14.47.02

Kilde: bareogbutikkservice.no

 

Som 17-åring bestemte han seg for å enten fullføre videregående skole eller å gi alt i klesproduksjon og design. Emil Throndsen Ringheim droppet ut av skolen for å følge designerdrømmen.

 

ebbahognestad-159.jpg

– Det er så mange negative assosiasjoner med det å slutte på skolen, og jeg er selvsagt enig i at skole er viktig. «Outdrop» handler om det å tørre å være annerledes. Våge å ta egne valg. Ikke bare være en mainstream – en del av massen. Jeg ønsker å snu den negative assosiasjonen – la Outdrop handle om det å finne mot til å gå sin egen vei.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..