Nye øvingsrom i Sandvika

Siden oppstarten i 2006 og frem til i dag har motivasjonen og drivkraften bak Øveriet vært et ønske om å bedre vilkårene for band, musikere og artister, ved å bygge fler øvingslokaler og drifte disse på en fornuftig og sikker, langtidsrettet og prisgunstig måte. Nå har Øveriet utviklet sine første lokaler utenfor Oslo – nemlig på Tanken i Sandvika.

-Å utvikle øvingslokaler utenfor Oslo har ligget i kortene fra starten av, sier Magnus Westgaard, daglig leder i Øveriet. Sammen med kompanjongen Gerhard Mork startet han Øveriet i 2006, etter at de to musikerne lenge hadde savnet gode og profesjonelle fasiliteter for bandøving.

I sine lokaler ved Alexander Kiellands plass i Oslo sentrum har det kreative kollektivet 60 øvingslokaler fordelt på tre avdelinger i ett og samme bygg.  Disse avdelingene er bygget og utviklet over tid. Avdeling 1 sto ferdig i 2006 og har vært i full bruk siden. Takket være meget god støtte til videre utbygging av øvingslokaler fra Kulturrom (tidligere Musikkutstyrsordningen) bygde de avdeling 2 i 2012 og avdeling 3 i 2014. Støtten de fikk gjorde at de kunne bygge de nye rommene med svært høye byggetekniske krav. Rommene er designet av akustikkingeniører og har moderne lydisolasjon, kalibrert akustikk og god ventilasjon. Rommene har flytende gulv, doble lydvegger og doble lyddører. Dette gjør at du kan øve 24/7 hele året uten å bli forstyrret eller forstyrre naboer.

Øveriet Sandvika
Et av rommene til Øveriet Sandvika

– Vi kom i kontakt med Tanken for et par år tilbake og gjenkjente behovet for gode og flere øvingsrom, forteller Westgaard. Tanken var på den tiden et hus først og fremst for ungdommer, og dette la noen begrensninger på hvilke musikere som kunne benytte seg av arealene der. Da Skiltverkstedet (øvingsromkompleks i Sandvika) i tillegg ble lagt ned oppsto det et vakuum hvor mange band plutselig sto uten tilbud til øvingslokaler. Vi begynte derfor å se på mulighetene for å kunne etablere Øveriet utenfor Oslos bygrense, og som en relevant samarbeidspartner til Tanken.

«Vi ser tydelig at volum har noe å si for miljøet. Jo flere kreative sjeler som er samlet på ett sted, desto større symbiose-effekt oppnår man» 

Magnus Westgaard fra Øveriet

– Det er mange faktorer som gjør at Tanken er en unik mulighet for Øveriet i Sandvika, legger Westgaard til. For det første er det veldig spennende å koble seg på et så yrende kreativt miljø som står på egne ben fra før. Øveriet i Oslo har jo på en måte stått alene fra starten, og så har miljøet vokst ettersom antall rom har økt. Vi ser tydelig at volum har noe å si for miljøet. Jo flere kreative sjeler som er samlet på ett sted, desto større symbiose-effekt oppnår man. For det andre er det kule lokaler med både god vibb og fine muligheter for praktiske løsninger. Og sist men ikke minst så er det veldig spennende å koble seg på administrasjonen på Tanken, som fremstår som en fantastisk gjeng mennesker som genuint ønsker det beste for det kreative miljøet i Sandvika og omegn.

Øveriet har en visjon om å etablere kreative øvingskollektiv i alle de største byene i Norge. På denne måten er Sandvika et veldig interessant prosjekt for oss – hvor vi kan utvikle et tett samarbeid med et kommunalt tiltak. Vi har tro på denne modellen for alle de større norske byene, og ser frem til å høste erfaringer fra prosjektet i Sandvika, avslutter Westgaard.

For henvendelser om øvingsrom ta kontakt med magnus@overiet.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..