KLYNGEN

Luft Recordings

luft_recordings.png

Luft er et plateselskap og et innspillingsstudio.

http://www.luftrecordings.com/

 

By:Songs

bysongs.jpg

I forkant av «by:Larm», nordens ledende bransjefestival, arrangerer Tanken og Whiteroom Studio songcampen by:Songs. 

Verdens største musikkmarked blir mottager av det som lages på Tanken. Songcampen gjester stjerneprodusenter fra alle kontinenter. Gjestene som kommer er produsenter for artister som Justin Bieber, Frank Ocean, Katy Perry, Rihanna, Kanye West, Jay Z og Adele. Interessen for den norske «sounden» er stor i utlandet.

 

Outdrop Clothing

eflwkjef.jpg

Outdrop er et streetwear-merke. I 2016 lanserte Emil Throndsen Ringheim sin debutkolleksjon til sitt eget unisex klesmerke.

 

Toothfairy

toothfairy.png musikkflekken.jpgprammen.png

Selskapet Toothfairy består av et management og plateselskap, klubbscene (Musikkflekken) og en gastropub (Prammen).

http://www.toothfairy.no/

 

BAYA

baya.jpg

Andrew Baardsen (28), kjent som produsent Baardsen og gitarist i både Eye Emma Jedi og LOVESPEAKE, har de siste årene satset fult og helt på sitt eget prosjekt, BAYA. Han spiller med nye konstellasjoner av musikere, og han kler denne hybriden. En kombinasjon av et organisk og et elektronisk lydbilde. BAYA-konseptet baseres i store grad på det visuelle uttrykket.

 

CARL LOUIS

carl louis.jpg

Carl Louis skapte blest i musikk-Norge da han bestemte seg for å forlate CLMD til fordel for sin egen solokarriære. Etter å ha skapt lydbildet til artister som Tanken-medlemmene ARY og Frøder og sitt første album «Telescope» overbeviste han oss alle om at dette var et godt karriærevalg. Frøder bidro også med vokal på CLMD platina-hit «Stockholm Syndrome». Foruten for å ha turnért verden med CLMD er Carl Louis også en hyppig brukt produsent og låtskriver. 

Med kjenningsmelodien til NRK-suksessen «Innafor» fulgte elektronikaprinsen vår raskt opp sitt første fullengde album. Han har fått masse positiv oppmerksomhet fra trendsettere som Dancing Astronaut og The Line of Best Fit, og han har fått flere nasjonale radiolistinger og et dokumentarsamarbeid med Tidal.

 

TRAVELLE

skjermbilde 2019-01-30 kl. 12.06.13

Kristoffer Björntvedt fra Jørpeland er nå en godt etabler musikkartist i Oslo og Bærum og gjør stor suksess som Travelle. Etter flere populære singler har han gitt ut sitt debutalbum.

Som Travelle lager han engelskspråklig elektronisk musikk og r&b. Han har over en million streaminger på sine låter, og er signert på det internasjonale plateselskapet Universal.

 

Samkopf

samkopf.jpg

Samkopf er produsent og ‘beatmaker’. Han jobber med artister og band som Pen Gutt, Pasha, Iffy Orbit, Andreyun og Tilla.

 

DEMBA OSLO

profil.jpg
Gründerne bak Demba Oslo har sitt kontor her på Tanken. De har valgt å satse på smykker håndlaget av lokale sølvsmeder i Gambia ved bruk av tradisjonsrike afrikanske metoder, med hovedfokus på ringer.

 

COLIN JOHN

colinjohn.jpg

På både norsk og engelsk forteller Colin historier fra barndommen og fra livet generelt; nye opplevelser og kritisering av voksne, i tillegg til en dramatisk drukningsulykke Colin vitnet til i en ung alder, og det hele fra ungdommens eget perspektiv.

 

COUCHERON

coucheron.jpg

Etter gjennombruddet i 2015 og tittelen som «Spotlight Artist» på Spotify har Coucheron vært særdeles travel. Han har allerede rukket å jobbet med giganter som Mayer Hawthorne, Pitbull, Nick Jonas og Dua Lipa, men kanskje er det enda mer imponerende at han laget en låt sammen med Kehlani som ble utropt som Taylor Swifts nye favorittlåt og samtidig ble nominert til en Grammy.

 

DANIELA REYES

danielareyes.jpg

Under fjorårets by:Larm-festival var det én artist som ble dratt fram av de internasjonale mediagigantene VICE og Telerama: Daniela Reyes. Rost for sin særegenhet og sitt lekende samspill med publikum imponerte Danielas tre opptredner under festivalen ved å spille rørende og inspirerende på en humoristisk og imponerende måte.

 

EINAR STRAY ORCHESTRA

einar.jpg

I Norge er nok Einar Stray Orchestra fortsatt å regne som et undergrunnsfenomen. Men det mange ikke vet er at de har spilt 250 konserter i Europa og Asia, de har lansert to album og to EP-er internasjonalt, og har fått svært gode anmeldelser. Kvintetten, med son unike, symfoniske indie pop vakte stor internasjonal oppmerksomhet på by:Larm da debutalbumet ble gitt ut, og sikret dem management og platekontrakt i GSA-landene, med henholdsvis Sinnbus Records og SSC Group, som blant annet står bak internasjonale indiesuksesser som Retro Stefson, The Very Best og norske Casiokids.

 

POPKAMMERET

einar stray.jpg

Hva har Bernhoft, Jonas Alaska, Samsaya, Ivan Ave, St. Vincent, Torgny og Moddi til felles? De har alle vært gjester hos Einar Stray i podkasten ‘Popkammeret’ som spilles inn på Tanken. Siden oppstart i okotber 2017 har podkasten presentert flere av Tankens egne artister (Baya, Pasha og Carl Louis), men også en hel del andre kjente og relevante musikere og artister.

 

IFFY ORBIT

iffy.jpg

Iffy Orbit kom ut av intet med sin debutsingel, som toppet NRK P3s Urørt-lister og ble kåret til Ukas Urørt. Musikken handler om livet, kjærlighet, ensomhet, tid og utfordringene man møter i det uforutsigbare grenselandet mellom ungdoms- og voksenlivet. Musikken er produsert av sine naboer på Tanken; Baya og Lovespeake. Musikken formidles gjennom et smeltedigel-sound uten like, preget av spretne beats, eksentriske synther, høytsvevende melodier og skeive gitarakkorder. Det hele gjøres gjennom en unik og punchy produksjon.

Bandet har spilt konserter på Øyafestivalen, i Operaen og på Norwegian Wood, samt vært oppvarmingsband for The Wombats og Twenty One Pilots.

 

JNS

jns.jpg

Som en av landets råeste låtskrivere og produsenter blir JNS har Christine på P3 sammenlignet han med den internasjonale stjernen Kanye West. Før han slo gjennom som JNS var han best kjent som produsenten bak låter av Lars Vaular, Unge Ferrari, Kaveh, Izabell, Pasha og Dreamon. Med en etter hvert solid rekke sterke singler begynner artistnavnet JNS å poppe på overflaten, og forventningene er store rundt den norske r&b-artisten.

 

KID ASTRAY

kid

Indiepopgruppen, som består av produsent Benjamin Giørtz på vokal og piano, Alex Meek på gitar, Even Steine på gitar, Håkon Sageng Carlin på Bass og Jakob Bechmann Hansen på trommer og vokal, har overbevist popglade hjerter, og har satt sitt preg på norsk pop med en rekke låter siden oppstart i 2012.

 

LOVESPEAKE

Lovespeake.jpg

Alexander Pavelich, Norges fremste topliner. Hverdagen til Tanken-medlem Alexander «Pav» Pavelich består av å skrive musikk for verdens største stjerner. Som artist har han med bandene «Eye Emma Jedi» og «Lovespeake» oppnådd stor suksess både nasjonalt og internasjonalt, men når man har såpass kvass låtskriverpenn som Alexander er det ingen grunn til å la seg stoppe der.

Alexander er også kjent for hans deltagelse som mentor og artist i TV-suksessen «Stjernekamp».

 

OLAV STUBBERUD

olav.jpg

Olav Stubberud var 13 år gammel da han fikk sitt første bilde publisert. Han har en stor og variett kundegruppe, og har hatt cover på internasjonale magasiner. Olav er blant annet Kygo og Chainsmokers offisielle fotograf, og den yngste ofisielle Nobel fredsprisfotografen. Han hadde sin første soloutstilling ‘basic’ i 2014 og lanserte sin egen kleskolleksjon i 2017. Han er Norges go-to fotograf i musikkindustrien.

 

PASHA

pasha.jpg

Med singler i rotasjon på landets største radiokanaler fikk den norske musikkbransjen øynene opp øynene for Rykkinnprinsen, og Pasha har raskt blitt trukket inn i varmen til den skandinaviske hip-hop scenen, og har allerede spilt kritikerroste shows på Øyafestivalen, Slottsfjel, Skral, by:Larm, Vill Vill Vest og Trondheim Calling.

 

SASSY009

sassy.jpg

Sassy 009 er en elektronika-trio bestående av Sunniva, Teodora og Johanna. Til tross for sine ulike musikalske bakgrunner har de alle et felles hjerte for hemningsløs dansemusikk. Sammen leker de seg i spennet mellom den mørke, dunkende klubben og det luftige, organiske rommet som slår i lettere slag.

 

SIGRID ZEINER

sigrid.jpg

I 2014 slapp Sigrid Zeiner sin første EP – ‘Uncomfortable EP’ hvor alle sangene er produsert eller co-produsert og fremført av Sigrid. I 2015 ble Sigrid Zeiner en del av Tanken-familien. Med sin bakgrunn som klassisk sanger, utdanning innen popmusikk og mange sene kvelder med Logic Pro har hun funnet sin sound, og dette har folk lagt merke til. I 2016 ga hun ut flere nye sanger, og i januar 2017 kom musikkvideoen til låta Overload. I tillegg til sin solokarriere er Sigrid en del av bandet Circumnavigate.

 

SURFALOT

surfalot.jpg

Låtskriver og artist Bendik Johnsrud, også bedre kjent som Surfalot, har tidligere kommet ut med glade hits som «Fire», “Brother Brother” og “My My oh My”. Ved siden av artistkarrieren jobber Bendik som gitarist og har blant andre spilt sammen med Julie Bergan, Sondre Justad og Dagny.

 

PRETTYBOI WORLDWIDE

pretto

Prettyboi er et kreativt kollektiv på Tanken bestående av unge kunstnere som jobber mot å gjøre verden til et penere sted. De driver med alt fra events, klesdesign og visuell kunst. Gjerne en kombinasjon av alle disse tre. Kjente prettybois:

Håkon Stubberud, Pasha, Christian Zervos, Govhram, Andreyun

 

DUER

duer.jpg

DUER er et kunstkollektiv som driver med alt innen for kunst, fra vegger og lerreter til olajakker og foto. Alt som kan dekoreres skal dekoreres er mottoet.

https://www.kadetten.no/nyheter/en-hel-vegg-med-kadetten
http://www.duerart.com

 

Pen Gutt

pengutt.jpg

«pen gutt is a story about a boy who fell in love with the world, and his own reflection.»

Mx2 grafitti

mx2.jpg

Mx2 er leverandør av graffiti til alt fra russebusser, eksteriør/interiør og logoer.

 

SPILLVERKET

Skjermbilde 2018-05-31 kl. 14.51.10.png

«Spillverket» flyttet inn på Tanken våren 2018. Målet er å gi et tilbud til unge som faller utenfor skole og arbeidsliv.

 

Nagelhus Schia Productions

nagelhus.jpg

Tanken vil bygge opp under kulturhuset i Sandvika og deres status som et nasjonalt kompetansesenter innen dans.

Dansekompaniet Nagelhus Schia Productions ledet av Guro Nagelhus Schia fra Rykkinn fikk 17,5 millioner kroner for perioden 2018–21 fra Akershus fylkeskommune til etablering. Hovedutvalget for miljø, idrett og kultur i Bærum har vedtatt å støtte kompaniet med 850.000 kroner årlig til husleie for lokaler på Hamang. Slik be Norges nye proffe danse-kompani Nagelhus Schia Productions nabo til musikermiljøet på Tanken.

 

Øveriet

last ned

Øveriet er et kreativt kollektiv i Oslo sentrum bestående av 60 øvingslokaler med meget høy standard, og med tilhørende god service. I 2017 hadde Øveriet, mye takket være støtte fra Musikkutstyrsordningen, totalt 60 øvingsrom fordelt på tre avdelinger, og huser ca. 1000 musikere fordelt på mer enn 250 band.

Nå har Øveriet fått støtte fra Musikkutstyrsordningen øremerket til utbygging av nye øvingsrom i våre lokaler her på Tanken.